Giulia Super

Giulia Super

Stijl
EXTERIEUR
100% Alfa Romeo
Stijlvol en sportief zijn kwalificaties die op elke Alfa Romeo van toepassing zijn. De nieuwe Giulia vormt daarop geen uitzondering en onderstreept dat met enkele functionele stylingelementen die hem een geheel eigen identiteit geven, zoals de aerodynamische uitsparing op de flanken, zijn gespierde achterzijde en natuurlijk de klassieke driedelige Alfa Romeo-grille als herkenbaar stijlicoon. Zijn typisch Italiaanse vormgeving die zich kenmerkt door zuivere, ingetogen lijnen, evenwichtige proporties en juiste verhoudingen wordt bij de Giulia Super daarnaast benadrukt met enkele exclusieve details als dubbele verchroomde uitlaateindstukken (voor de 180pk- versies) en 17-inch lichtmetalen velgen.
INTERIEUR
De mens in het middelpunt
Het interieur van de nieuwe Giulia is vormgegeven met de bestuurder als uitgangspunt. Voorop stond een perfecte ergonomie, waarbij de technologie in dienst moet staan van het rijplezier. Alle bedieningselementen liggen perfect binnen handbereik en de instrumenten zijn gericht naar de bestuurder, zodat deze zich optimaal op het rijden kan concentreren. Exclusieve details zoals aluminium dorpellijsten en een naar wens in twee kleuren uitgevoerd dashboard met bijpassende afwerking voor de portierpanelen, versterken de premium uitstraling van het interieur. Standaard zijn de stoelen afgewerkt met een combinatie van technostof en leder, in zwart, zwart met rood of zwart met bruin.
Technologie
INFOTAINMENT
Infotainmentsysteem van de nieuwste generatie
De nieuwe Giulia Super is standaard uitgerust met een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie dat behalve via het 6,5-inch touchscreen in het dashboard, spraakcommando's en de toetsen op het stuurwiel, ook kan worden bediend met een intuïtieve draaiknop op de middentunnel: de Rotary Pad. Via Bluetooth® is het mogelijk een smartphone aan het systeem te koppelen voor handsfree bellen of het afspelen van eigen playlists.
VEILIGHEID
Superieure veiligheid
De Giulia is uitgerust met de meest geavanceerde veiligheidssystemen. Daardoor haalde de wagen 5 sterren in in de EuroNCAP-tests, met een uitzonderlijke 98% voor volwassen inzittenden – de hoogste score ooit voor een personenwagen.
Dynamiek
ALFA D.N.A.
Superieure controle

De nieuwe Giulia onderscheidt zich niet alleen met zijn stijlvolle design, krachtige motoren en hoogwaardige afwerking, maar ook met zijn vooruitstrevende technologie ter ondersteuning van de rijdynamiek. Standaard is hij uitgerust met Alfa™ DNA, een systeem waarmee de bestuurder de respons op gas-, rem- en stuurcommando’s kan afstemmen op zijn voorkeur of de rijomstandigheden. Het systeem biedt keuze uit drie instellingen:

WIELOPHANGING
Innovatieve wielophanging - made by Alfa Romeo
Dankzij de toepassing van geavanceerde technologie en materialen combineert de nieuwe Giulia een optimale handling met premium comfort. De wielgeometrie is geoptimaliseerd met behulp van het gepatenteerde Alfa™ Link-systeem. Het gebruik van aluminium wieldraagarmen voor zowel de voor- als achteras zorgt daarbij voor een beperking van het onafgeveerde gewicht. Het resultaat is een solide wegligging die zich uitstekend leent voor een dynamische, maar veilige rijstijl.

Motoren

KRACHT
EEN NIEUW HART VOOR NIEUWE EMOTIES

De Giulia wordt aangedreven door twee volledig nieuwe viercilinders uit aluminium: een 2.2 turbodieselmotor van 136, 150 of 180 pk, beschikbaar met manuele versnellingsbak of achttraps automaat, of een 2.0 turbobenzinemotor met 200 pk die altijd gekoppeld is aan een achttraps automaat. Dankzij innovatieve turbotechnologie is de 2.2 diesel ook bij lage toeren alert, zodat buitengewone zuinigheid gecombineerd kan worden met soepelheid en een lineaire vermogensopbouw. Ook de benzinemotor is uitgerust met toptechnologie, zoals de elektro-hydraulische MultiAir-kleppenbediening, de ‘2-in-1’-turbocompressor en directe injectie met een hogedruksysteem van 200 bar. De motor ontwikkelt 200 pk bij 5.000 tpm en een koppel van 330 Nm bij 1.750 tpm.