Giulia Veloce

Giulia Veloce

Stijl
EXTERIEUR
De onmiskenbare charme van Alfa Romeo
De Veloce-badge verscheen voor de eerste keer op de Giulia Spider in 1962, op een elegante versie met drukvoeding. Nu keert de legende terug, met een sportieve stijl die de buitengewone prestaties weerspiegelt. De Giulia Veloce vertoont esthetische trekjes die direct herkenbaar zijn: een voorbumper met een grotere luchtinlaat om de frappante driehoekige grille van Alfa Romeo te beklemtonen, glanzend zwarte raamomlijsting en krachtige bi-xenonkoplampen. Achteraan zit een nieuwe, kenmerkende bumper waarin racetechnologie werd verwerkt: een luchtdiffusor om de beste aerodynamische efficiëntie te verkrijgen.
INTERIEUR
Giulia Veloce: een nieuwe ervaring van snelheid
De Giulia Veloce geeft u een van de fijnste rijervaringen ooit. Het interieur werd gecreëerd om de bestuurder onder te dompelen in de legendarische sportiviteit van Alfa Romeo. Dat gevoel ontstaat door de exclusieve materialen van hoge kwaliteit die voor deze versie werden gekozen, zoals de speciale verwarmde sportzetels, bekleed met geperforeerd leer, en echte aluminium inzetstukken op het dashboard, de middentunnel en de deurpanelen. Al deze elementen onderlijnen het sportieve karakter van de Giulia Veloce.

Technologie

INFOTAINMENT
Voor een ongeëvenaarde ervaring in uw auto

De nieuwe Giulia Veloce is uitgerust met een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie en een breed 6,5"-kleurendisplay, dat naadloos in het dashboard is geïntegreerd en wordt bediend met de intuïtieve draaiknop Rotary Pad. Het systeem omvat een radio, MP3, aux-in, Bluetooth®, geavanceerde stemherkenning, bediening aan het stuur en handenvrij telefoneren. Bovendien geeft het 7"-TFT-kleureninstrumentenbord aan de bestuurder voortdurend nuttige informatie over de rijervaring.

VEILIGHEID
5 sterren voor veiligheid
De Giulia Veloce is uitgerust met de meest geavanceerde veiligheidssystemen. Het Integrated Brake System (IBS: geïntegreerd remsysteem) is een unieke elektro-mechanische innovatie, waardoor de remmen direct reageren, wat bijdraagt aan de beste remafstand in zijn klasse: van 100 km/u tot 0 in 38 m. FCW (Forward Collision Warning) + AEB (Autonomous Emergency Brake: autonome noodrem) met voetgangersdetectie en LDW (Lane Departure Warning: waarschuwing voor rijstrookverandering) zijn ook standaard: ze helpen met innovatieve sensorsystemen om potentiële botsingen te voorkomen. Voor de Giulia Veloce zijn er ook extra optionele systemen beschikbaar, zoals Blind Spot Monitoring (BSM) met Rear Cross-Path Detection (detectie van hindernissen bij het achteruitrijden) en een achteruitrijcamera met dynamische roosterlijnen.
Dynamiek
ALFA™ DNA
Rijplezier op een nieuwe, emotionele manier

De nieuwe Giulia Veloce werd ontworpen om u het puurste Alfa Romeo-rijgevoel te bieden. Dat is mogelijk door het gebruik van toptechnologie voor rijdynamiek. Het Alfa™ DNA-systeem van de nieuwste generatie werkt in op de motorparameters, het stuurwiel, de ophanging en de versnellingsbak, om zo het rijgedrag van de auto aan te passen. Elke bestuurder en elke weg vereist een andere rijstijl, en de Giulia Veloce voldoet aan de meest veeleisende verwachtingen.

ONGEKENDE DYNAMIEK
Q4 AWD-systeem

De Giulia Veloce beschikt over het nieuwe Q4, een innovatief systeem voor AWD (All-Wheel-Drive: aandrijving op alle wielen) op aanvraag, ontworpen om in realtime de wegligging te managen voor de ultieme prestaties, efficiëntie en veiligheid. Het systeem is gepatenteerd door Alfa Romeo en voegt alle voordelen van AWD toe aan de brandstofefficiëntie, de behendigheid en het rijplezier van authentieke achterwielaandrijving. Dankzij de Active Transfer Case (actieve hulpversnellingsbak) en de Front Axle Differential (FAD: voorasdifferentieel) bewaakt het Q4-systeem continu de rijomstandigheden om met korte reactietijden de ideale koppeldistributie te leveren in geval van verlies van grip. Het systeem kan ook hoge mechanische overmatige slip tussen voor- en achteras afhandelen en vermogen naar het buitenste achterwiel sturen tijdens het draaien, wat het beste rijgedrag in zijn klasse oplevert en u meer tractie, draaistabiliteit en rijrichtingsstabiliteit geeft.

INNOVATIEVE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE
Schakel over naar een nieuw tijdperk

De Giulia Veloce is uitgerust met een automatische ZF-transmissie met 8 versnellingen van de jongste generatie, ontworpen voor een maximale optimalisatie van het schakelen. Deze allernieuwste innovatie draagt bij tot de buitengewone gewicht/vermogensverhouding van de Giulia, brengt meer koppel over, beperkt het verlies door weerstand tijdens het schakelen en verbetert het brandstofverbruik met 3%. Het geavanceerde Start & Stop-systeem van de Giulia Veloce maakt bovendien extra besparing tot 5% mogelijk.

VERKRIJGBARE MOTOREN VOOR DE NIEUWE GIULIA VELOCE
De beste aandrijflijnen van het gamma

De Giulia Veloce is verkrijgbaar met twee nieuwe, krachtige, volledig aluminium motoren, de beste van het Giulia-gamma qua vermogen en koppel. De 2.2 Diesel 210 pk motor heeft een uitzonderlijk koppel van 470 Nm bij 1750 tpm en combineert uitstekende prestaties met vooruitstrevende efficiëntie. De 2.0 benzine 280 pk is de krachtigste motor voor de Giulia: hij accelereert van 0 naar 100 km/u in maar 5,2 seconden. De nieuwe motoren zijn allemaal uitgerust met moderne turbotechnologie om een progressieve respons zonder turbogat te leveren en worden gecombineerd met een automatische transmissie met 8 versnellingen.